dimecres, 26 de febrer del 2014

ANDRÒMACA


                                                  
Origen:

Segons la mitologia grega, Andròmaca era la filla d'Eetió. El seu nom significa «batalla d'un home». Va néixer a Tebes de Cilícia, ciutat governada pel seu pare. De ben jove fou promesa amb el príncep Hèctor, hereu del rei Príam de Troia, va perdre,en esta incursió dels grecs contra la seua ciutat natal, a son pare i als seus set germans,morts per Aquil·ŀes. Es traslladà a la ciutat troiana, on nasqué el seu fill de Hèctor anomenat Astíanax.

Paper en la guerra de Troia:

Poc després començà la Guerra de Troia; el seu espòs fou mort per Aquil·les i el seu fill fou assassinat pel fill d'Aquil·les, Neoptòlem, que se la quedà com a esclava juntament amb el seu cunyat Hélen. Després de la mort del seu marit, i arruïnada Troia, Andròmaca va correspondre com a part del botí de guerra a Neoptólem, fill d'Aquil·ŀes qui, després de matar a Astnax segons uns, va portar-se a Andròmaca a l'Epir, on era rei.

Allí, Andròmaca li va donar tres fills: Molós,Píel i Pèrgam. Quan Neoptòlem fou assasinat en Delfos, on havia anat a consultar a l'oracle ,aplega , al morir, el seu regne i la seua esposa a Hélen, germà d'Hèctor, a qui s'havia portat a Epír. Quan el viatge d'Enees a l'Epir, Andròmaca regnava pacíficament amb Hélen. A la mort d'este , la seu esposa,al parèixer, va acompanyar el seu fill Pèrgam fins a Misia,on va fundar una ciutat que va portar el seu nom. Segons la tradició,Andròmaca va ser una dona alta i morena, de port dominant.
Lourdes Ferrer Ramos 4a



1 comentari:

Luisa Barany ha dit...

No sabia que Andròmaca era la filla d'Eetió.