diumenge, 4 d’octubre del 2015

RAONS PER ESTUDIAR LA LLENGUA LLATINA

Quatre raons per estudiar la llengua llatina:


1.-Ningú pot dominar la llengua castellana o una altra llengua neollatina sense conèixer les llengües clàssiques. Una cosa evident tenint en compte que el castellà, el francès, el portuguès, l'italià, el romanès, el català, el gallec, etc. no són més que dialectes del LLATÍ.

2.-Amb el conocimeinto del LLATÍ i del GREC es puden aprendre més fàcil i ràpidament moltes llengües més: totes les neollatines i les indoeuropeas com l'anglès, alemany, rus, etc.

3.-El llatí és la llengua de la FILOSOFIA, la TEOLOGIA, la política, la història, etc. Solament sabent llengües clàssiques es puden comprendre els conceptes d'aquestes disciplines.

4.-Però el llatí també és la llengua CIENTÍFICA internacional. Els noms científics internacionals de tots els animals i plantes actuals o fòssils estan en LLATÍ. Els símbols químics procedeixen de les primeres lletres del seu nom llatí (Fe = ferrum). Els noms de les constel·lacions també estan en llatí i el de les estrelles són els noms de les letrras GREGUES. Els noms de les especialitats mèdiques, les malalties, virus i bacteris procedeixen del GREC.



                                                                                                ALEXANDRE JUAN CABEDO
                                                                                                                                   4ºESO A